Payroll

Hoe werkt payrolling?

ProSalon Payroll neemt uw bestaand of  nieuw aan te nemen personeel op papier in dienst en wordt hiermee juridisch werkgever. Door in formeel-juridische zin als werkgever op te treden worden de arbeidsrechtelijke risico’s overgenomen van u als opdrachtgever. Dit betekent dat alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van arbeids- overeenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen tot het dienstenpakket van ProSalon Payroll behoren.

U als opdrachtgever blijft de belangrijke kernzaken zelf bepalen, zoals het aannemen van werknemers, de hoogte van het salaris, het voeren van functionering- en beoordelingsgesprekken en andere aangelegenheden die voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf en voor de medewerkers van belang zijn. Er verandert niets op de werkvloer.

Voor wie is payrolling interessant?
In feite is het werken met payroll interessant voor iedere salon die met personeel werkt. Voor kortlopende problemen of lange termijn vervangingen.

Voordelen

1. U weet vooraf wat de personele kosten zijn.
2. U betaalt een vast tarief en ontvangt periodiek één factuur
3. Facturen en/of aangiften van instanties zoals het UWV, de Belastingdienst, diverse pensioen- en aanverwante verzekeringen, de Arbo-dienst, de verzuimverzekering en accountants (met betrekking tot salaris- en personeelsadministratie) ontvangt u niet meer.
4.U financiële administratie wordt hierdoor beperkter en veel inzichtelijker, waarmee u direct een aanzienlijke kostenbesparing kunt realiseren.
5. Voor uw medewerkers verandert er feitelijk niet veel, behalve dat zij kunnen terugvallen op een professionele dienstverlener op het gebied van personeel en organisatie.

Neem contact met ons op

Tel:  076-3030555

Of via onderstaand formulier.

Velden met een * zijn verplicht.