Uitzendkracht duur of niet?

Uitzendkracht te duur?
Veel kapsalons vinden het inhuren van uitzendkrachten te duur. Zelf een medewerker aannemen op een tijdelijk contract zou goedkoper zijn. Klopt dat?
Wel, nee én ja. Tot zo'n 9 maanden is het namelijk altijd voordeliger een uitzendkracht in te lenen. Na die periode is het vaak aantrekkelijker zelf iemand in dienst te nemen.

(Verborgen) kosten vast personeel
Het tarief van een eigen medewerker is voordeliger dan dat van een uitzendkracht.
Daartegenover staat echter dat de personeels- en salarisadministratie tijdrovend is en vaak verborgen kosten kent. Bovendien komen arbeidsrechtelijke risico's, zoals het ziekterisico, instroom in de WAO of WIA en het afkopen van tijdelijke arbeidsovereenkomsten helemaal voor uw rekening. Net als vakantie-, feest- en snipperdagen.

Onderzoek: Flex in praktijk goedkoper.
De arbeidskosten van een uitzendkracht blijken in de praktijk meestal lager dan die van een medewerker met een contract voor bepaalde tijd. Dit blijkt uit een onderzoek van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Het zelf aannemen van een medewerker zorgt met name voor hogere wervings- en selectiekosten. Bovendien zult u ook flink wat niet-productieve uren moeten betalen. Dat maakt het effectieve uurtarief doorgaans hoger dan dat van een uitzendkracht.

Onderzoek wijst op risico's vast contract
Verder blijkt uit het onderzoek dat u grote risico's loopt als u een werknemer voor bepaalde tijd aanneemt. Als zo iemand ziek wordt en uiteindelijk zelfs in de WAO belandt, kan dat tot zeer hoge kosten leiden. Bij een loon van ongeveer € 1.500,- kunnen de totale kosten oplopen tot bijna € 200.000,-. Bij een uitzendorganisatie loopt u dat risico niet.

Gemak en flexibiliteit belangrijke overwegingen
Een uitzendkracht is dus in veel gevallen een aantrekkelijke optie waar het gaat om tijdelijke versterking, zowel vanwege kostenvoordelen als risicobeperking.
Het onderzoek 'Flexibiliteit, noodzaak voor concurrentiekracht', dat in opdracht van de ABU is uitgevoerd, maakt ook duidelijke dat u lang niet alleen uit kostenoverwegingen voor uitzendkrachten kiest. Belangrijker vindt u het gemak en de veel grotere flexibiliteit.